Fraser Island

Fraser Island var himla roligt alltså!
Först åkte vi färja över till själva ön, 45minuter tog det. 
Vi har badat i många fina sjöar och kört landrovers på stranden. Ätit gott och festat på kvällarna. Fick också se dom coolaste blixtarna någonsin. Ord kan inte beskriva! 
Vår guide Tony som har jobbat med detta i 14år sa att detta var de näst coolaste blixtarna han sett, så de var ju ballt! 
Dessa tre dagar har varit superbra, trevliga personer och fina miljöer, helt enkelt super!
 
blogg.se verkar suga för jag kan inte ladda upp nå bilder. Men kan göra ett inlägg sen om fraser!

Ha de bra!

Fraser Island

Fraser Island var hur underbart som helst. Blogg.se appen har pajat så det är inte kalaslätt att uppdatera. Skriver mer när jag antingen har bytt portal eller fått det att funka!

Tillbaka till civilisationen

Nu har vi kommit tillbaka från bushcampet. Och lite skönt är det! Första dagen när vi skulle paddla kanot dena långa vägen så började det spöööregna på vägen tillbaka, inflikar att vi paddlade motströms tillbaka också. Allt var blött och tälten som vi skulle sova i hade några smarta personer glömt att stänga så hela golvet där inne var fullt med vatten, naajjan. Nja. 
Så första natten var allt blött och man mådde inte. Men andra dagen vart bättre och sol och då kunde man torka allt och fest den kvällen också och livet lekte. Så sammanfattningsvis om bushcampet är att det förmodligen är bättre och mindre omständigt om det inte regnar. Men det var trevligt ändå. Nu drar vi vidare mot Hervey Bay och där drar vi ut till Fraser Island vilket känns helt underbart! Vi träffade två Skellefteåtjejer där så då vart man väldigt förvånad men det var mycket trevligt! 

Dagen

Haha vi fick inte vara innanför campingområdet mellan halv 10 och 17 så idag har vi shoppat lite grejer samt mat till bushcampet. Men det tog inte 7 och en halv timma, vi hade pickninck och unospel i några timmar. Inte mig emot, var mycket mysigt! 

60kr för allt detta.
Hur platta är inte Australiens riskakor??  Fast iofs så finns det att köpa tjocka också:) 

Vi ba må. Kommer nog inte blogga på några dagar på grund av brist av internet. Men vi hörs när vi hörs! 

Camping

För att sammanfatta gårdagen med ett ord- kaos. Tyckte jag iallafall, tur jag har min klippa som alltid är lugn som en filbunke. 
Efter en felbokning på ett hostel som vi inte märkte förrän klockan 2 på dagen så började paniken komma för mig iallafall. Vi gick runt och frågade på vad som kändes som alla hostel och hotel. Men på grund av att det är Australian day den 26 så är allt verkligen ALLT fullbokat. Vi begav oss då nerför den jävlart längsta nerförsbacken jag gått på. Inflikar att det var med vår inte så lätta packning. Tills vi kom ner till stranden, frågade då några fler hostel men det var fullt. Vi fick guidning till en informationsstation och frågade då. Där sa hon att tältning var förmodligen vårt enda alternativ. Tur som var så fick vi både tält och sovsäckar av våra roomisar i Manly. Här i Australien så finns det inte någon allemansrätt utan man måste tälta på speciella campingplatser. Därmed så skickades vi med buss till centralstationen och sedan vidare med en annan buss till noosaville. Samma busschaufför körde båda gångerna och han sa att vi hade bara behövt ta en buss egentligen. Så vi fick åka gratis andra gången. Vilken kille, hjärta han så mycket.
Vi kom fram och satte upp tältet och båda kom vi överens att detta är något vi kan skratta åt senare. Fladdermöss och fåglar utan dess like. Varmt i tältet- ingen ac här inte. Men vi överlevde första natten och kommer säkerligen att överleva denna natt också. 
Vår ekonomi går bara uppåt när vi sover i tält. 12$ natten när boende egentligen kostar mellan 20-30$. Vääärt! 
Därför lyxade vi till med donken till frulle. Nu ska vi handla inför bushcampen imorgon. Ha de bra!
Min klippa som när jag var nära till tårar bara säger "det löser sig".
Lite fladdermöss?!
När jag vart mer taggad på campingen.





Uppe med tuppen

För idag drar vi vidare från Brisbane till Noosa. Brisbane var fint och deras egengjorda Lagoon (man kan ej bada i floden pga att vattnet är brunt samt att de finns bullsharks) var superfin, verkligen över förväntan. Shoppingen var som vanligt för bra..men köpte bara ett linne för 30kr. Haha låter som jag är snål. Men ett fint linne kostar inte mer än så här. Hade!



Lagoon

Hitta nå internet uppe på taket här. Taket som är sjukt ballt, värsta terrassen!!

Takterrassen!!




Australia Zoo

Zooet var hur bra som helst. Fick se två krockodilshower och massa olika djur. Vi fick också se Steves dotter Bindi (som nyss vann dancing with the stars-usa) uppträda. Mycket duktig tjej som livet verkar gå mycket bra för. Heja hon! 

Tog också ordentligt med bilder och här är några.

En nöjd tjej som har rört sin första orm.



Ps. godaste glassarna. Ds







Givet en selfie med Steve. 

Ha det bra tills vi hörs nästa gång!

Idag ska vi på zoo

Och såhär taggade är vi!!


Svettas som tokar




Brisbane

Är i brisbane nu och har typ inget internet så ni kanske inte kommer höra så mycket av oss på ett tag. Stället verkar iallafall fint! 

Ha det bra!!

Haha orkar inte

Alltså hur brun är inte Jocke. Sjukt.



Kod röd

Igårkväll så gick vi med Josefine och Natalie till stranden och käkade pizza och åt glass till efterrätt. Natalie fyllde nämligen 20 klockan 00.00. Var superrmysigt! 
När vi satt där så hörde Natalie att livvakterna ropade "kod röd, det har setts en haj i vattnet, så om du är orolig för din säkerhet så rekommenderar vi dig att kliva upp". Hur sjukt är inte det?
Sen kollade vi sjävklart mot vattnet och då såg både Nathalie och Jocke och Josefine (kanske) en hajfena. Det var iallafall något svart stort.
Såhär nära land var det förmodligen en bullshark. De attackerar bara någon rör på sig, så det blir nog inte mycket till bad imorgon, iallafall inte i havet. 

Vi ska till Brisbane senare och bullsharken är en haj som kan leva i sötvatten, och den finns då i älven? Haha kanske var en sjö eller nå. Men iaf så finns den där med...






Haha dom har alltså en automat för flip-flops, hur sjukt märkligt är inte det egentligen!!

En dag på stranden

Idag har vi varit på stranden. Vi gick och käkade lunch på hungry jacks (burger king) 33kr för en jr meny som innehöll pommes cola burgare och en mjukglass. Så värt!



Eftersom att jag alltid vaknar ca en timma före Jocke varje morgon så tänkte jag att en bok skulle lösa min rastlöshet. Så vi gick in på en bokaffär och denna fick följa med hem till hostlet. 



Mangooo

Måste bara säga att detta blir ingen engångsföreteelse. Går inte ens förklara så gott det är med färsk mango. 



Marknad

Idag har vi varit på en marknad med två danska tjejer från hostlet. Mycket trevligt och fina grejer. Man kunde även hålla i en liten krokodil eller orm, eller papegoja. Men vi väntar med djuren till Steve Irvings zoo som vi ska på när vi har kommit till Brisbane. 
De hade 3 färska mangos för 5$. Vilket klipp då de kostar 2.50$ st på affär.
Så ikväll blir det mango för fulla muggar. Inte otaggad precis! 
Dagens mat blev som nästan alla andra dagar, pasta bolognese. Mums!




Pommes med kolasås

Mitt förra inlägg försvann...
Men iallafall så iförrgår kväll så blev det beerpong istället för unokväll. Jag förlorade båda mina matcher och Jocke gjorde likaså. Och igår på dagen så shoppade vi (jag). Det är såå frustrerande när Australien har den bästa shoppingen som jag varit med om och sen så går man på en budget..
Men jag kom trots budgeten hem med ett linne och två shorts. Men för att försöka försvara mig så kostade allt inte mer än 90kr. Vi köpte också glass och gick och satte oss på en parkbänk, så mysigt!



Tanken var att det skulle bli unokväll ikväll istället. Men våra rumskompisar hade en annan plan för oss. Så de gick och köpte 10liter vin och rum 20 bara fylldes med fler och fler människor. Vi spelade faktiskt Uno och gjorde om det till ett drickesspel. Men efter att vi blivit fler än 10 pers så blev det lite omständigt att spela hah. Sen gick vi ut och nattkäkade på donken. 

Danskarna åt alltså pommes med kolasås?? Hur märklig. Men faktiskt riktigt gott hahah.


(kläderna jag köpte på stan är de jag hade på mig igårkväll) 
Ikväll blir det nog en lugn kväll. 


Vad som komma skall

Kan berätta lite om vårt kommande schema. Vi ska vara i surfers paradise några dagar till ca 4-7, sen drar vi vidare till Brisbane i några dagar. Efter det så ska vi till Noosa för att ha en 3dagars camp där. Sen till fraser -> whitsundays-> Cairns. I Cairns ska vi dyka i stora barriärrevet (sjukt laddad och skraj, för hajarna). Sedan drar vi vidare till NZ och är där i lite mer än 2veckor. Sen återstår det att se vart vi står ifall vi drar vidare till Thailand eller ej. Planerna ligger ditåt men man vet aldrig.



Chilldag

Idag har vi bara hängt vid poolen på hostlet. Ikväll blir det nog samma sak. Det blir nog nån unoturnering med rumskompisarna, (vi bor i en 14-rummare nu) så vi har många att snacka/spela med.



Vi ses i Cairns!

Igår så blev det fest igen hos kompisarna från Ronneby och Lidköping. Där var också örebroarna, så totalt var vi 9personer. Tråkigt nog ska Ronneby och Lidköping redan åka vidare, men vi ses ju uppe i Cairns!
Kul var det iallafall och kvällen slutade med en kebab. 
Idag är det sol och vi kommer nog bara att chilla. Hade!








Surfers Paradise

Haha nån kommenterade och frågade vad vi såg på bio, smart att glömma skriva vad vi såg. Men iallafall så såg vi the revenant med Leonardo DiCaprio. 

En liten miss igår gjorde så att vi fick ta bussen klockan 4 igår, men vi tog vara på dagen och gick till stranden och åt kakor. Bussresan gick fort och vi skulle festa med några som vi lärde känna i Byron. Och då skrev en av dom (Albin heter han) att killarna var tvungna att ha på sig långbrallor annars kommer de inte in.. Och Jocke hade bara med sig mjukisbrallor så paniken växte där. Vi kom fram till hostlet vid kvart i 6 tror jag, sen skulle vi duscha och fixa oss samt hinna köpa ett par brallor på 45minuter.

Och vi klarade det, heja oss!
Kvällen var väldigt rolig och blir nog samma koncept på denna dag, dvs sol och fest.




Bio

Filmen igår var märklig, alltså den var bra, eller mja den var lite för blodig för min smak. Men var trevligt iallafall! 
Idag klockan 11 åker vi från Byron Bay mot Surfers Paradise. 



Flashpackers egentligen

Dagens att göra blev picknick i skuggan eftersom vi är så brända. Mycket trevligt och mycket gott. Ikväll blir det nog bio, hejsvejs! 
Haha vi borde kallas flashpackers egentligen, vi vet de. 

En extra pizza på köpet- check




Solnedgång och vin

Gårkvällen var så rolig, vi var några som gick upp till lighthouse (igen) och såg solnedgången och drack vin. Efter det blev det utgång. 



Såg också en wallabe, trodde några iaf! 


Suuuurf

Äntligen fick jag surfa. Och himlar så roligt det var, men dock kommer man ha en sjuk träningsvärk i armarna imorgon..
Men så värt det! 

Solat och surfat idag, men både jag och jocken har bränt oss så vi kände oss färdiga med solandet redan vid 12 (vi var uppe klockan 9 och började surfa). 


Bränd..
Sen gick vi och handlade.
65kr för allt detta?!? Sjukt!
5pack nudlar för 6kr. Helt sick. 
Nu blire lunch, förmodligen nudlar. 


Festligt

Gårkvällen var lite för rolig så dagen resulterade i sängmode. Tills Jocke?? blev rastlös klockan 12 och drog upp mig och vi traskande till stranden. Skönt va väl de annars hade man ju haft panik över att man hade legat i sängen hela dagen.
Efter det gick vi och handlade lite nödvändigheter så som vatten myggmedel till vårt Noosa äventyr, melon, cola och kakor. 

Imorgon blir det förhoppningsvis surfning. Taggad till tusen. Och ikväll blir det en lugn kväll. 




Solig dag

Gårkvällen var kul, vann fyra i rad mot en anställd och fick en drink. Mycket värt!
Idag har varit en solig dag och därmed har den spenderats på stranden. 
Jag har använt 50+ och smörjt flera gånger. Men ändå så brände jag mig idag. Tackarr.




Bokat och klart

Idag när vi kom till Byron så bokade vi buss till surfers paradise sen bokade vi också resan i nz. Alltså i, vad vi ska göra där osv. Känns otroligt roligt, fick en middag ikväll på köpet, och en backpacker tackar aldrig nej till en gratis middag. Känns kul men samtidigt blir man stressad för att allt är uppbokat. Men det blir nog bra! 
Ikväll blir det nog paintparty, vi får se helt enkelt! 



Bokat och klart

Idag när vi kom till Byron så bokade vi buss till surfers paradise sen bokade vi också resan i nz. Alltså i, vad vi ska göra där osv. Känns otroligt roligt, fick en middag ikväll på köpet, och en backpacker tackar aldrig nej till en gratis middag. Känns kul men samtidigt blir man stressad för att allt är uppbokat. Men det blir nog bra! 
Ikväll blir det nog paintparty, vi får se helt enkelt! 



Godmorgon

Klockan är nu 06.18 och vi är i coffs harbour. Bara ca 5 timmar kvar! 


13 timmar

Idag checkade vi ut från hostlet och började traska mot färjan som skulle ta oss till Sydney harbour. Väl där så såg himlen ut att bli blåare och blåare så vi gick till närmsta park och satte oss och solade och käkade. Vi hade 13 timmar att döda så ikväll blir det bio sen drar vi mot centralen. Bussen ska ha wifi så det blir nog en bra busstur. Sen är det en nattbuss så de 12 timmarna till Byron kommer nog gå fort. 





Gårkvällen

Gårkvällen var såå rolig. Nu har vi ju snart varit här i en vecka och man har ju ändå lärt känna många på riktigt, så det kommer att kännas tråkigt att lämna dom. Men samtidigt kul för då åker vi mot Byron Bay och alla säger att det stället är kung. 




Dagen har bara varit lugn, precis som en baksidag ska vara! Vi gick till coles (affären) och köpte massa gott. Vi är ju ändå på semester. 
Ikväll blir det nog bara filmtittande med de andra som bor här, 

Pizza till middag

5dollar vilket är ca 35kr typ, fett värt och dom är sjukt goda. Så nöjd!
Idag är det storfest och det ska bli sjukt kul. Hejsvejs!
Och ja jag var så sugen på käk så jag hann inte ta en bild före.

Btw

Är så redo för Byron Bay och lite sol nu.


Wakeywakey

Eftersom partnern min är en sjusovare så måste jag väcka honom. Och vilket sätt är bättre när man sover i våningssäng än att peta på honom. Jag tycker det är kul iallafall hah! 




Ändrade planer

Vi lagade mat istället, "korv" och makaroner. Korven ser väldigt möglig ut, men den funkade ändå. 
3,5/5 kenta


Kakor är gott

Idag har det regnat så vi har handlat -(kakor och vatten), kollat i affärer och spelat kort med en roomie från Schweiz samt sett en film i allrummet. Ikväll blir det nog samma, och imorgon är det storparty på hostlet för det är två stycken som ska fara som har varit här väldigt länge. 80tal är temat så det lär bli spännande. Nu ska vi lyxa till det och gå ut och äta. Hade!

Haha lovar han går ej på nåt!

Ordning och reda tvätta på söndag

Första tvätten för jag och Jocke, spännande värre. Men gick iallafall bra och vi är nöjda, frågan är om kläderna någonsin kommer att bli torra hah, är så himla fuktigt här. Det har regnat en skvätt och här på hostlet så är det filmkväll, mycket trevligt.

Vi bor iallafall med en tysk som är mycket trevlig, det är ordning och reda på han och därmed desamma i vårt rum. Vilket är ganska skönt då man kan se vissa rum som man inte ens kan gå in i för de är så mycket grejer. 
Tvättstället fick 3/5 av jocken. 
 
Hejdåå

Harmoni

Det nya hostlet ligget väldigt nära stranden så imorse tog vi tillfället i akt och käkade frukost på stranden. Hur mysigt som helst, dagens frukost bestod av vitt bröd och smör, samt cookies. Mycket gott.

Detta är ett partyhostel så idag blir det bbq och fest troligtvis. Vädret nu är uppehåll men det stod att det skulle börja regna i eftermiddag. 





Packade och klara

Haha här nedanför ser ni när jag och Jocke skulle vilka ihop tvättlinan, min till höger hans till vänster. Sjukt värt med en tvättlina (tack för tipset Anna och Li) Tvålen och plastgafflarna är några välanvända grejer också. 
Klart man hade stökat till i rummet så tog ett tag att få ner allt i väskan, vilken väger hundra kilo nu känns det som. 
Nu sitter vi och chillar för snart ska vi checka ut och ta färjan till Manly där vi ska tillbringa de närmsta 7dagarna.
Bor ganska nära stranden så får hålla tummarna på sol fastän väderapparna visar regn. 


Hejsvejs!

Nyårs och bokad resa

Internet alltså..
Det fungerar sisådär alltså. Därför jag inte uppdaterar! Men vi lever och mår iallafall!
Idag har vi varit och bokat upp nästan hela vår resa. Både jag och Jocke gillar att ha det klart före vad vi ska göra och så. Därför passar bolaget greyhound oss som handen i handsken. Vi fick också turen att ha en svensk tjej, därmed slapp vi den knackliga engelskan, tackarr!
Men iallafall så har vi en massa roligt framför oss.

Men det har vi inte gjort hela dagen, vi var på bondi igen och solade. Och sov, tog igen oss från nyårsafton. På nyårsaftonsdagen så shoppade vi (jag) och sedan satt vi i en park och drack vin. Helmys! 
Var otroligt bra fyverkerier ovanför operahuset. Helt sjukt, men otroligt. 

Nu är klockan 22.37 och det är sovdags, imorgon byts det hostel så blir tidig morgon. 
På återseende! (Skulle publicerats igårkväll)





Operahuset, bron och bondai beach

Idag har vi hunnit med mycket. Först gick vi till stan, (6,7km) så tog en stund men eftersom att vi började traska redan vid 8 tiden så var vi ändå framme i tid. Vi checkade in bron där fyverkerierna skjuts från imorgon. Är så taggad! Och även operahuset som var oerhört ballt att se, vilket hus alltså.
Sedan tog vi bussen till bondai beach, vädret har varit så himla bra idag och det var sjuka vågor. Jag längtar så tills vi ska surfa alltså! 
Efter en heldag med aktiviteter så är vi trötta som aldrig förr. Nudlar blev det till middag, vi lyxade även till det och köpte chips. Men vi somnade innan vi hann öppna påsen, så det får väl bli en annan dag.
Nyårsafton imorgon och inne i stan stängs de av vägar för denna speciella dag. Tror detta nyårsfirande kommer bli ett utav de ballare någonsin! 



(Skulle ha publicerats igår)