Borta bra men hemma bäst



Jag och Jocke lurade alla och spenderade de två sista dagarna i Bangkok. En spännande stad med mycket shopping och mycket folk. 
Alltså munkar för typ 5kr styck. Kan det bli bättre?!?

Vi flög hem den 22 och kom fram till Arlanda klockan 19 samma dag. Vi flög med Ukrainian Airlines och mellanlandade i Kiev. Men allt gick bra. Efter att vi kommit fram så åkte vi och överraskade Jockes familj sen drog jag vidare till min familj. Hur roligt och mysigt att träffa alla igen. 


Hann in på systemet för första gången!!
Träffa alla kompisar, mormor och Jockes mormor och morfar och va på icamöte. Sen på kvällen var det födelsedagskalas för kusinen. 
Och dagen efter så blev det tidig uppstigning för att bege sig med mamma och pappa till nästa paradis, fjällen.
Där befinner jag mig just nu. Och här rullar det bara på med skoterkörning, fiske och hänga med släkten. Mår! 




Koh wai

Hej! 
Idag så har vi åkt vidare till en ö mellan koh chang och koh mak. Koh wai heter den. Vi åkte förbi den när vi skulle till koh mak och den såg så himla fin ut så vi kände att när vi lix är i Thailand är det lika bra att checka in den med. 

Än så länge verkar den jättefin, men internet här är inte lika bra som på koh mak och mitt förra inlägg försvann så ni får några bilder. 
Rättelse: En bild för blogg.se hatar mig.

Utflykten

Blev till en annan strand. Finaste stranden hittills!! Ni får bilder istället för en massa text!






Hej igen

Har glömt blogga, och det är främst för att vi gör samma sak varje dag, äter solar och bara mår! Idag ska vi nog ta en utflykt till då vi börjar vara ganska less på detta solställe


Vinnare av poker

Igår så spelade vi poker med poäng med två svenskar. Hur kul som helst, och det tycker jag nog framförallt för att jag gick vinnande ur den striden. Haha varken bra vinnare eller förlorare. 
Idag har vi bara chillat. Till middag blev det clubsandwich. Hur gott som helst! 
Ikväll blir det nog kort igen då svenskarna drar imorgon! 



En annan strand


Vaknade upp och käkade en pannkaka, mums! 
Lite beachbilder, varm och skön dag. Vart en glass och färsk mango på stranden, alltså mango finns det något godare??
Middag alá brittisk middag typ. Gott vare ändå!

Pannkaka

Hann inte ta kort, men kmr bli fler så då får ni kort! 
Det sägs att det ska börja åska och regna snart (vilket jag som är bränd tycker är ganska skönt). Och då blir det väl mer ätande och kortspel.
Haha är så blek jämfört med Jocke. Det ser man tydligt på denna bild😂

Matsolmatsolmat

Sola och bada, eller ja sola iallafall. Denna resort är väldigt mysig och vore det inte för att det är så himla långgrunt så vore det en 10/10. Men det funkar ändå, dom har en dusch som man kan må i istället. Nu äre käk pågång.
Dagens lunch, fruktbricka, såå gott!
Man har en bra view när man käkar också. 


Middag

Middag och fruktshake. Beställde det jag trodde vad svagaste maten, men ack så fel jag skulle ha. Var starkare än Jockes PadThai. Standard att jag alltid tar fel saker haha, men var iallafall gott ändå! Ikväll ska vi bara ta de lugna muggar och spela kort. 



Framme i Koh Mak

Sol och värme! 
Nu bor vi på Green View resort och hittills ser det bra ut, endast några små ödlor på rummet men dom är lättskrämda så det är lugnt! Nu ligger vi i skuggan för det är alldeles för varmt för att vara i solen. 





Molnig dag

Inatt regnade och åskade det. Men fram mot morgonkvisten så blev det ändå bättre väder. Vi chillade bara i solstolarna och lyssnade på poddar. Har något tips på någon bra så skriv, har typ lyssnat ut alla som jag tror är bra så behöver lite ny inspo. Vi åt kebab igen och som vanligt två fruktshakear. Mumma på dom! Nu har vi också bokat båten till koh mak imorgon! Spännande med nytt boende även fast vi har trivts väldigt bra här!
Haha juste, när vi gick på gatan så helt plötsligt så var det apor vid sidan. Sjukt coolt! 

Har också gett jocken en ny fripp på hans eget bevåg. Haha klippte iallafall inte bort hans polisonger denna gång (gjorde det förra gången, ops). 
Hejsvejs så ser vi hur internet är på nästa ställe! 

Middag

Sola och bada är vad våra dagar går ut på. Samt äta! Idag till lunch blev det padthai. Och till middag blev det pannkaka. Mumma! Totalt så har vi också druckit tre fruktshakear. 2melon och en passionsfrukt. Alla var riktigt goda, men melon kommer nog alltid vara topp 1. Vi köpte också chips och kakor. 




Fy

Trodde ärligt att rummet var djurfritt. Men när jag vaknade imorse så kryllade det av myror, sopade ut dom och då när jag flyttade en väska så var det den största tusenfoting jag sett, väckte nog alla runtomkring med mitt skrik. Är fortfarande i chock, vi täckte iallafall för alla hål i bungalowen. Så nu är det förhoppningsvis lugnt. Lugnade ner oss (mig) med chokladpannkaka till frulle.


9/3

En solig dag med väldigt många vändor mellan vattnet och handduken. Kan dock inte säga att vattnet är vidare svalkande, det är himla varmt. Det finns ju både för och nackdelar med de, vi har en dusch med bara kallvatten så det jämnar upp sig.
Vi åt lunch på hotellet, en räkburgare åt jag, och Jocke tog en vanlig. Tackar Anna för tipset, verkligen god! Och så himla prisvärd, 25kr. Man tror inte det är sant. 
Efter lite mer solning så snackade jag med aggan en stund, skickar krya på dig hälsningar till stackarn med magsjuka. Hoppas du fick din cola nu.
Sen dusch och middag, Vi till en marknad, där vi förmodligen kommer äta varje middag hädanefter. Så mycket att välja på till billigt pris. Idag blev det iallafall kebab, mycket bra. Och till det så blev det en fruktshake. Åh vad jag älskar dom. Idag blev det vattenmelon för båda, imorgon ska vi köpa minst två var. Nu blir det lite gotte (älskar juice) och kakor. Nu mår vi! 

Utsikten från vår bungalow^



Nån sugen på nå sjuka chips? ^

Världens godaste frukt shake

Ikväll har vi hunnit köpa som jag skrev på rubriken- världens godaste fruktshake. Där kommer vi definitivt handla igen. Vi har också köpt chockladpannkakor till middag och hunnit fråga i receptionen om hur dusch, toalett och allt annat fungerar. Det är inte lätt att veta här, men det är ett superrmysigt ställe. Kommer definitivt att trivas! 
Jocke köpte vattenmelon jag körde på mango. Imorrn blir det vattenmelon för mig med, så sjukligt god. 

Här är söta hotellet (man fick egna handdukar så jag kallar det hotell).
Glömde ta kort medans de fanns kvar, förlåt men var hungig. Och ja den såg godare ut innan jag hunnit kladda i alla.
Justjaaa, har köpt en ny favoritbikini. Såg den över gatan och rusade.
Alla som känner mig vet att jag ÄLSKAR blått, har typ bara blåa kläder (haha jäklar vad jag strör på här) nej men har många blåa tröjor osv. Så när jag såg denna föll jag pladask direkt. 
Den har dessutom knyt därbak. Som jag har letat efter det. 
Haha sjukt att när jag berättar om bikinin så skriver jag mer än vad jag skriver i vanliga fall. 
Nej nu ska vi se lite serier. Har ni förslag på nån bra så säg till. Vi har sett ut Gothams första säsong och den andra (om det ens har kommit ut nån?) finns inte på netflix. 
Aja långt och ganska meningslöst inlägg, glöm inte det viktiga i detta inlägg- jag har köpt en ny bikini. Hahah godnatt! 

Framme

Äntligen är vi framme i koh chang. Efter en lång buss + färjafärd så kom vi tillslut fram till hotellet? Hostlet? Bungalowsarna? Vet ej vad man kallar det. Men hittills verkar det väldigt bra, superbra läge iallafall om man gillar nära till vattnet (vilket vi gör). Tack Li som fixade detta till oss!
Just nu sitter vi med varsin cola i handen och njuter över att vi är här!
Utsikten ^
Thailändska byggnader^



Bangkok

Framme nu! 
Flyget gick jättebra och vi fick två supergoda maträtter. 
Om 6h är klockan 6.42 och då ska vi försöka komma på en buss som tar oss till koh chang. 
Nåt märkligt med flygen var att man fick en varm handduk i början, man undrade liksom vad man skulle ha dom till. Märkligt iaf!


Flyga

Om 6h flyger vi och om 3h så får vi checka in. Skönt att man har 1hs internet kvar iaf! 
Längtar så mycket till thai nu, och gud nåde Thailand om det regnar. Vi slängde regnjackorna som vi införskaffat inför nz idag. Mindre vikt att bära tänkte vi. Så håller tummarna för solsken. 
Hörs när vi kommer fram. Hade!




Hahah älska snap





Finaste landet

Kan ärligt säga att Nya Zealand är det absolut vackraste landet jag har varit i. (Det är inte så många iofs men)
Vart man än tittar så är det kullar, grönt, träd och vatten. Tror inget land någonsin kommer att kunna mäta sig med nzs miljö. 
Och vi har haft det så bra och roligt här, men imorgon flyger vi iväg till Bangkok. 
Det känns bra också. Och kommer förhoppningsvis ha bättre wifi i thai än här, (går inte att få sämre wifi). Så blir kanske lite bättre med bilder och så.
Ni får ha de så bra.







Lake Mahinapua

Ett sött ställe med en typ svart strand. Tema på kvällen, vilket var wtf. Jäkligt brett tema men kul vare! Hon som vann var en gravid nunna med strippstång, haha hur kommer man ens på de?!





Milford Sound

Vi fick se delfiner och massa vattenfall. 10/10!






Joacim 21

Han som är min klippa i alla stunder fyllde igår 21. Det firades med god mat och lång busstur i fint väder. Samt gofika vid sjön. Idag har vi har fått se den mest spektakulära sjön någonsin, inte den vi fikade vid utan en annan. Om jag får ut bilder nån gång så ska jag visa. Helt spegelblankt med berg i bakgrunden. Så vacker! 


Franz Josef

Idag har vi bara chillat och fikat. Ikväll väntas pizzabuffé. Man får äta hur mycket man vill så klart vi signa in på de!! Imorgon bär det av till Wanaka, vad man gör där är ännu oklart! Vi kommer förmodligen inte ha internet förrän i övermorgon så ni får ha de så bra tills dess!